Barion Pixel
Telefon: 30 9086051
Zsuzsa Bőrdíszmű

Használati útmutató


A bőr táska tisztítása házilag

  • A legfontosabb, hogy óvatosan kezdjünk hozzá, és apró lépésekben haladjunk. Biztos lehetsz benne, hogy a bőr táskád meg fogja hálálni a gondoskodást, és sokáig veled marad.
  • A gondos tisztítás által a bőr rugalmas marad, a színe megőrzi élénkségét, nem fakul ki. Első lépésként azt tudom javasolni, hogy minden nap töröld át egy száraz, puha ronggyal, amit csak erre a célra használsz. Csupán néhány percet vesz igénybe, de ezzel sokat teszünk azért, hogy a minőségi bőr táskánk élettartamát meghosszabbítsuk.
  • Ha összekoszolódik a bőr táskánk, akkor könnyen tisztíthatjuk úgy, hogy langyos, mosószeres vízbe mártunk egy puha kendőt, és azzal töröljük le a szennyeződést. Ügyeljünk arra, hogy mindig csak egy kis részt vizezzünk be, mert a bőr nagyon hamar beszívja a nedvességet, és az nem tesz jót neki, megkeményedik tőle. Rögtön azután, hogy a mosószeres vizes ronggyal végig haladtunk egy területen, szárazzal azonnal törölgessük is át a nedves felületet. Ha csak egy apró foltot veszünk észre a kedvenc bőrtáskánkon, akkor a leggyorsabb megoldás az ecetes-vizes szivaccsal való áttörlés. Pár csepp ecetet keverj a langyos vízbe, márts bele egy szivacsot, és dörzsöld ki a foltot. De a legegyszerűbb, leggyorsabb lehetőség egy alkoholmentes, antibakteriális törlőkendővel, vagy az egyszerű babapopsi-törlőkendővel áttörölni az egész táskát. Ez úgyis szinte elengedhetetlen kellék egy női táska mélyén. Tökéletes megoldás a táska felfrissítésére, foltok letakarítására, és még az illata is kellemes lesz.
  • Az előbb említett módszerek inkább egy gyors, azonnali tisztításra alkalmasak, melyet akár út közben, akár akkor is gyorsan elvégezhetünk, amikor indulás előtt vesszük észre a táskánkon, hogy az nem makulátlan. Azonban érdemes havonta legalább egyszer egy általános tisztításnak, ápolásnak alávetni a táskádat, hogy sokáig megőrizze szépségét.
  • A bőr tisztítására az alábbi keveréket is nyugodtan használhatjuk: 1 liter vízhez 1 evőkanálnyi szalmiákszeszt keverünk. Ez az oldat tökéletesen megtisztítja a bőr táskánkat. A száradás után pedig akár lanolint tartalmazó kézkrémmel, vagy bőrbalzsammal áttörölve visszaadható a bőr puhasága és ápoltsága, de erre használható a méhviasz is.

A képre kattintva megvásárolható !

 

  • A legdrágább bőr táskádat nem ajánlott esős időben magaddal vinni, hiszen a bőr sosem lesz teljesen vízálló. Ha mégis arra van szükséged, akkor érdemes méhviasszal egy szivacs segítségével bekenni, majd pár perc után egy száraz, puha ronggyal át törölni. Ez egy védőréteget fog képezni a bőrön. Hatásosabb, mint az impregnáló spray-k, így nem fog olyan könnyen átázni. Megoldás lehet impregnáláshoz a ricinusolaj is. Csak akkor kezdjünk hozzá az impregnáláshoz, ha teljesen száraz a bőr, mert csak így fog plusz védelmet nyújtani az impregnáló anyag. Kenjük be a táskát a méhviasszal vagy az olajjal, hagyjuk állni legalább fél napot, ennyi idő kell az olaj beszívódásához. Ezután a felesleget töröljük le egy puha ronggyal, majd  mikró szálas kendővel fényesítsük a bőrfelületet.
  • Ha mégis vizes lesz, tömjük ki jól valami puha dologgal, hogy felvegye és megtartsa az eredeti formáját, és hagyjuk megszáradni. Semmiképp se tegyük a fűtőtestre vagy annak közvetlen közelébe! Ne törekedjünk a minél gyorsabb száradásra, várjuk meg, hogy szobahőmérsékleten magától megszáradjon a táska.
  • Ha zsír- vagy olajfolt kerül a bőrtáskára, akkor sem kell megijedni. Verjünk fel egy tojás fehérjét, egy ronggyal addig dörzsöljük a habot a zsíros, olajos folton, míg az el nem tűnik.
  • Egyik legáltalánosabb problémát jelenti az, amikor a világos színű bőr táskánk elszíneződik valamelyik ruhadarabunktól, például a farmertől. Emiatt nem kell kidobnod a táskát, helyre lehet hozni. Meglepően hangzik, de benzinnel áztass át egy vattacsomót, és az elszíneződést nagyon óvatosan kezdd el áttörölni vele. Amikor kijön a folt, várj egy kis időt, és utána zsíros krémmel, vagy egy kis olajjal kend át az egész táskát. Hidd el ez a kezelés csodákra képes.
  • Ha úgy érzed, szükség van egy kefére is a foltok tisztításához, nagyon ügyelj arra, hogy szigorúan puha szőrű kefét használj, és nagyon óvatosan dörzsöld vele az érintett, tisztítandó területet!


A bőrtáska helyes tárolása

Végül megemlíteném a helyes tárolást is. Mindenképp úgy tároljuk a bőr táskát, hogy ne érje por. Erre a célra megfelel a porzsák, vagy az eredeti doboz is, egy kis nedvszívó tasakkal. Érdemes kitömni valamivel, melynek segítségével a táska felveszi, megtartja az eredeti alakját. Ha nem használjuk gyakran, akkor időnként szellőztessük át, ezzel meg tudjuk akadályozni a penész kialakulását.